Előfizetői tartalom

Friss számok! - Az elmúlt 15 év legdurvább áremelkedése zajlott le a lakáspiacon az év első felében

Portfolio
Megjelent a KSH legújabb, 2022 második negyedévére vonatkozó előzetes lakásárindexe, ami alapján - évek óta tartó szkeptikus "elemzői" hangok a lakásárakkal kapcsolatban ide, háború és bizonytalanság oda - az első negyedévhez képest 5,2 százalékkal emelkedtek az országos lakásárak. Fontos hangsúlyozni, hogy ez egyelőre egy előzetes érték, a később beérkező adatok feldolgozása után még lehetnek benne változások. Ami az éves drágulást illeti, 2021 és 2022 második negyedéve között 22,8 százalékkal mentek feljebb a lakásárak, ami szinte hajszálpontosan megegyezik a 2021 utolsó negyedévében mért értékkel. Ilyen volumenű éves drágulásra - a két negyedévet leszámítva - a 2007 óta vezetett adatsorban még soha nem volt példa.

A 2021-es lassulást követően úgy tűnik, 2022 első felében további, jelentős áremelkedés ment végbe a hazai lakásárakban. A KSH legfrissebb, előzetes adatai szerint éves szinten 22,8, egy negyedév alatt pedig 5,2 százalékos volt a drágulás. Az intenzívebb áremelkedés feltehetően annak volt köszönhető, hogy a háború és az azzal járó bizonytalanabb gazdasági környezet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés