Előfizetői tartalom

Ha jól csináljuk, ez a megoldás megmentheti Budapestet

A Smart Budapest Fórum konferencián a politikusok és az okosvárosok szakértői Budapest és Magyarország jövőbeli lehetőségeiről beszélgettek. A meghívottak egyetértettek abban, hogy a gazdasági és kulturális fejlődés természetes részét képzi az okos város kialakítása. A szünetben azonban az önkormányzatok és a versenyszféra képviselői visszafogottabban értékelték az elhangzottakat.

Október 12-én a CEU ötödik kerületi épületében gyűlt össze a Főváros és a BVK (Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány) vezetősége illetve az okosvárosok hazai és nemzetközi szakértői. Az eseményt megnyitó Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere a konferencia legfontosabb mondatával kezdte beszédét: az okosváros nem a technológiai megoldásokról, hanem az emberekről szól.

A főpolgármester kifejtette, nehéz idők várnak a Fővárosra, de az okos megoldások integrálása elengedhetetlen a város organikus fejlődéséhez. Karácsony Gergely elmondta, hogy az idén először megtartott konferenciával hagyományteremtő céljai vannak a Fővárosnak és a BVK-nak, több hasonló eseményt szeretnének szervezni a jövőben.

Kele János, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány projektigazgatója arról beszélt, hogy a BVK feladata lesz összefogni az okosváros megoldások fejlesztésében résztvevő szereplőket. A közalapítvány szeretné, ha a lehető legtöbb helyről érkeznének inputok a projekt során, ezért 2022 év végéig létrehoz egy Smart Budapest névre hallgató alapot, amelyből innovatív projekteket fog finanszírozni. Kele János szerint a támogatási alap már kidolgozás alatt áll, és hamarosan további részleteket fognak megosztani.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés