Előfizetői tartalom

Jelentős árcsökkenésre számítanak az értékesítők 2023-ban a hazai lakáspiacon

Az elmúlt hetekben sokat foglalkoztunk a lakásárak, a lakbérek és a piaci kereslet alakulásával, most viszont egy átfogó felmérés keretében az ingatlanközvetítő szakma legfrissebb tapasztalatait és várakozásait mutatjuk be arról, hogy az értékesítések során mennyire érezhető a megtorpanás. Csorba Dániel, ingatlanértékesítő, blogger, a hazai ingatlanértékesítői szakmát összefogó Kalmár Kantin facebook csoport alapítója, több mint 300 értékesítőt kérdezett meg arról, hogy mit tapasztaltak szeptember eleje óta a kereslet, a kínálat és az árak tekintetében. Nézzük, mi történik az egyes országrészekben, milyen típusú lakóingatlanok iránt nőtt vagy csökkent a kereslet, és vajon milyen árváltozásokra számíthatunk, a közvetítők által megadott adatok és vélelmek alapján 2023-ban.

Összesen 308 ingatlanértékesítő töltötte ki azt a kérdőívet, amelyben a Kalmár Kantin alapítója az aktuális piaci folyamatokkal kapcsolatos tapasztalatokra kérdezett rá. A szakember 16 kérdést tett fel arra vonatkozóan, hogy az elmúlt másfél hónapban milyen változásokat érzékelnek vevői és eladói oldalon az értékesítők, hogyan változott a vásárlói összetétel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés