Előfizetői tartalom

Hova tűntek a kínai lakásvásárlók és kik vették át a helyüket? - Minden, amit a külföldi lakásvásárlókról tudni kell

Futó Péter
A tavalyi évben 5754 lakást vásároltak meg külföldi állampolgárok Magyarországon, ami 8,9 százalékos növekedést jelent 2020-hoz képest, de még így is elmarad a 2019. évi 7 ezres értéktől. Nem ez azonban az egyetlen változás a legújabb listán. A vásárlók között ugyanis jelentősen lecsökkent az évekig élmezőnybe tartozó távol-keleti vevők aránya, miközben az európai állampolgárok közül több országból is nőtt a vásárlók száma. A KSH legfrissebb elemzése alapján megnéztük, a külföldiek közül kik, hol, mennyiért vásároltak lakásokat 2021-ben Magyarországon.

A szlovákok, a németek és a hollandok többet, más állampolgárok viszont kevesebb lakást vettek, mint a járvány előtti időszakban. 2021-ben a legnagyobb számban a németek vásároltak Magyarországon lakóingatlant, szám szerint 1259-et, míg őket a szlovákok 791, a románok pedig 746 lakással követték. A járvány előtt szinte mindig dobogós Kína állampolgárai 2021-ben jelentősen...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái