Előfizetői tartalom

Hova tűntek a kínai lakásvásárlók és kik vették át a helyüket? - Minden, amit a külföldi lakásvásárlókról tudni kell

A tavalyi évben 5754 lakást vásároltak meg külföldi állampolgárok Magyarországon, ami 8,9 százalékos növekedést jelent 2020-hoz képest, de még így is elmarad a 2019. évi 7 ezres értéktől. Nem ez azonban az egyetlen változás a legújabb listán. A vásárlók között ugyanis jelentősen lecsökkent az évekig élmezőnybe tartozó távol-keleti vevők aránya, miközben az európai állampolgárok közül több országból is nőtt a vásárlók száma. A KSH legfrissebb elemzése alapján megnéztük, a külföldiek közül kik, hol, mennyiért vásároltak lakásokat 2021-ben Magyarországon.

A szlovákok, a németek és a hollandok többet, más állampolgárok viszont kevesebb lakást vettek, mint a járvány előtti időszakban. 2021-ben a legnagyobb számban a németek vásároltak Magyarországon lakóingatlant, szám szerint 1259-et, míg őket a szlovákok 791, a románok pedig 746 lakással követték. A járvány előtt szinte mindig dobogós Kína állampolgárai 2021-ben jelentősen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés