Előfizetői tartalom

Nem végezte ki a home office az irodapiacot - De mi lesz ezután?

Portfolio
A legfrissebb ingatlanpiaci és főként irodapiaci trendekről volt szó a JLL csütörtöki beszélgetésén. Egyre inkább bebizonyosodni látszik, hogy a home office nem tudta maga alá teríteni az irodapiacot, sőt, a gazdasági változások egyes vállalatok esetében még újabb ösztönzőt adtak a magyar irodapiaci területfoglalásokhoz. Közben az eneriaárak kérdése új igényeket indított el, beleilleszkedve az ESG és a fenntarthatósági megfelelések világába. Mutatjuk a legfontosabb számokat és a legfrissebb tapasztalatokat a hazai irodapiacról!

Az elmúlt fél évben is rengeteg változás történt a hazai irodapiacon. Az irodabérleti tranzakciók lelassultak, a bérlők és bérbeadók az energia áremelkedése elleni védekezésre koncentráltak és jelenleg is ezt teszik, miközben a bérlők próbálják a munkavállalóikat visszacsábítani az irodába, ezzel újabb lökést adva az irodaterek optimális kialakítása.

Würsching Péter, a JLL bérbeadási területének vezetője a lassulás kapcsán elmondta, hogy vannak azért folyamatban lévő bérleti megállapodások, a legnagyobb SSC-k továbbra is gondolkoznak Magyarországban.

A Covid és az ellátási láncok törékenysége is arra sarkallta ezeket a vállalatokat, hogy közelebb hozzák központjaikat Európához. Jelenleg is van egy 5800 és egy 8000 négyzetméteres területigényre megbízásunk.

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái