Portfolio signature

Szárad ki a lakáspiac - Alig indult új fejlesztés

Portfolio
Alig indult új társasházi lakófejlesztés 2022 harmadik negyedévében. Július és szeptember között mindössze alig valamivel több, mint 40 milliárd forint értékben indultak el kivitelezések a szektorban, ami az utóbbi évek egyik legalacsonyabb negyedéves összegét jelentette - derül ki a legfrissebb EBI Építésaktivitási Jelentésből.

Néhány napja arról már beszámoltunk, hogy erőteljesen visszaesett az Aktivitás-Kezdés mutató a hazai építőiparban 2022 harmadik negyedévében. Július és szeptember között kevesebb mint 480 milliárd forint értékben indultak el kivitelezések, miközben a folyamatban lévő projektek lezárása, vagyis az Aktivitás-Befejezés rekord szintre emelkedhet az előttünk álló évben.

Tovább mérséklődött az Aktivitás-Kezdés a társasházi lakásépítések esetében az idei harmadik negyedévben.

Július és szeptember között mindössze alig valamivel több, mint 40 milliárd forint értékben indultak el kivitelezések a szektorban, ami az utóbbi évek egyik legalacsonyabb negyedéves összegét jelentette.

Kedves Olvasónk!

Támogasd te is a minőségi gazdasági tartalomgyártást!

Ez az elemzés a Portfolio Signature cikkei közé tartozik. A cikk folytatódik, de csak egyedi előfizetéssel olvasható.

A Signature tartalmakhoz való hozzáférés díja havi előfizetéssel 2 490 forint. Az éves előfizetés díja az év végi akciónk keretében 19990 forint. Ezzel közvetlenül támogathatod a legmagasabb színvonalú gazdasági, üzleti újságírást.

Signature előfizetés

Általános Szerződési Feltételek   |   Gyakran felmerülő kérdések