lánchíd budapest
Ingatlan

Kié legyen a Lánchíd? - Budapest főépítésze mondott véleményt

Portfolio
A kormány és a főváros között korábban sem volt feltétlenül felhőtlen az együttműködés, az energiaválság és az elmúlt hetek történései azonban tovább nehezítették a közös munkát, több nagy projekt is veszélybe került. Az Index.hu főváros jelenlegi kilátásairól, és a bizonytalanná váló fejlesztésekről kérdezte Erő Zoltánt, Budapest főépítészét.

Ahogy arról mi beszámoltunk az elmúlt hetekben komoly változások történtek a kormányban. A korábban Palkovics László által vezetett Technológiai és Ipari Minisztériumot (TIM) felszámolták, Lantos Csaba vezetésével pedig létrejött az új Energiaügyi Minisztérium. A TIM alá tartozó infrastruktúra és közlekedésfejlesztés átkerült a Lázár János vezette, frissen átnevezett Építési és Közlekedési Minisztérium alá. Ezzel az országos és a budapesti közlekedésfejlesztéssel foglalkozó szervezetek megszűntek, és a fővárosi projektekben kulcsszerepet betöltő Vitézy Dávid is lemondott.

Erő Zoltán elmondta, hogy ezzel az átalakulással megszűntek a korábban kiépített kommunikációs csatornák ami a jelenlegi helyzetben különösen problémás, hiszen az energiaválság hatására olyan nagyszabású projektek, mint a fonódó villamos befejezése kérdőjeleződtek meg. A Főépítész úgy fogalmazott: "jelenleg is várjuk azoknak a projekteknek a listáját, amelyeket az állam Budapesten folytatni szeretne."

Az Index újságírója számos folyamatban lévő projektről kérdezte a szakembert, melyek közül a legfontosabbak a Biodóm helyzete és a Lánchíd felújítása voltak. A Főépítész szerint az eredeti tervek alapján még jó ideig biztosan nem tud működni a Biodóm. A hatalmas épület kifűtését egyelőre nem tudja kifizetni a főváros. A sokakat foglalkoztató kérdésre reagálva Erő Zoltán elmondta, hogy a Lánchíd nem funkcionálna jól gyalogos hídként, a buszokat és a kerékpárosokat mindenképpen fel kell engedni a szakember szerint.

Címlapkép: Getty Images

benzin
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Könyvelő munkatárs

Könyvelő munkatárs
2022. november 30.
Agrárszektor Konferencia 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Blaha a híres