Előfizetői tartalom

Ez Budapest válasza az energiaválságra

Az energiaválság okozta sokk ez év nyarán kezdte éreztetni hatását a magyar gazdaságban, és az eltelt pár hónapban a szereplők érezhetően aktív stratégiai útkeresésben vannak. Ugyanakkor nem csak a versenyszféra számára jelent ez kihívást, hanem a gazdaság alapvető működését jelentő közszolgáltatóknak is hatalmas feladvány ez a helyzet. Az elmúlt hetekben arról jelentek meg írások, hogy miért kezelhetetlen ez a helyzet az önkormányzatok számára. Ugyanakkor nem került számok segítségével bemutatásra, hogy milyen stratégiát lehet alkalmazni, amely hangsúlyozottan nem arra szolgál, hogy megoldjuk a jelen paraméterek alapján ezt a helyzetet, hanem csak időt nyerünk ahhoz, hogy megoldódjon a probléma.

A Fővárosi Önkormányzat által működtetett közszolgáltatások a legnagyobb fogyasztók a teljes önkormányzati rendszerben, és egyes kimutatások szerint a közösségi közlekedést működtető Budapesti Közlekedés Vállalat a TOP10 energiafogyasztó között van az egész országban. Ezért az energiaválság ebből a szempontból eddig soha nem látott kihívás elé állította...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái