Kiss Ambrus

Budapest főpolgármester-helyettese

Cikkeinek a száma: 3
Így kezelhető a munkaerőhiány Magyarországon: mit kell tennünk a vendégmunkások behívása helyett?

Így kezelhető a munkaerőhiány Magyarországon: mit kell tennünk a vendégmunkások behívása helyett?

Hogy kapcsolódik össze a harmadik országbeli munkavállalók kérdése a magyar társadalmi egyenlőtlenséggel, az oktatás fejlesztésébe vetett hittel, a munkavállalók jogaival, és a lakhatási kérdésekkel? Talán elsőre meredeknek tűnik egy ilyen logikai kapcsolat, mégis látni fogjuk, hogy milyen égető kérdések következnek abból, ha asztalra tesszük a munkaerőhiány problémáját.

Így kezelte Budapest az energiaválságot – Mire készül most a főváros?

Így kezelte Budapest az energiaválságot – Mire készül most a főváros?

Tavaly novemberben áttekintettem a Portfolióra írt cikkben a Fővárosi Önkormányzat és intézményeinek, cégeinek az energiaár-robbanás nyomán kialakított energiabeszerzési rendszerét. Ez az ún. Budapest-modell arra épült, hogy nem fogadjuk el, hogy a tavaly nyáron és ősszel látott, elképesztően magas energiaárak mögött alapvetően fundamentális okok lennének. Jelentős mértékében piaci blöffnek éreztük ezt, ezért ehhez is igazítottuk a stratégiánkat.

Ez Budapest válasza az energiaválságra

Ez Budapest válasza az energiaválságra

Az energiaválság okozta sokk ez év nyarán kezdte éreztetni hatását a magyar gazdaságban, és az eltelt pár hónapban a szereplők érezhetően aktív stratégiai útkeresésben vannak. Ugyanakkor nem csak a versenyszféra számára jelent ez kihívást, hanem a gazdaság alapvető működését jelentő közszolgáltatóknak is hatalmas feladvány ez a helyzet. Az elmúlt hetekben arról jelentek meg írások, hogy miért kezelhetetlen ez a helyzet az önkormányzatok számára. Ugyanakkor nem került számok segítségével bemutatásra, hogy milyen stratégiát lehet alkalmazni, amely hangsúlyozottan nem arra szolgál, hogy megoldjuk a jelen paraméterek alapján ezt a helyzetet, hanem csak időt nyerünk ahhoz, hogy megoldódjon a probléma.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kongatják a vészharangot: olyan folyamat zajlik, amely pusztító vírusokat szabadíthat ránk
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.