Előfizetői tartalom

Tíz éve nem volt ekkora visszaesés a lakáspiacon - Mire számíthatunk az idei évben?

Portfolio
Tíz éve, vagyis 2013 óta nem volt olyan gyenge a december az adásvételek számát tekintve, mint 2022 végén. Ahogy korábban megírtuk, a tavalyi utolsó hónapban mindössze 6474 lakás cserélt gazdát és az azt megelőző hónapok is nagyon visszafogottak voltak. Vajon ez a trend kitart az idei évben is? Nézzük, milyen folyamatok határozhatják meg 2023-ban a lakáspiacot, mi szól a kereslet további csökkenése mellett, és mi szól ellene, illetve, milyen lakások lehetnek továbbra is népszerűek a piacon?

Három olyan év volt a modernkori magyar lakáspiac történetében, amikor az éves tranzakciószámok nem érték el a 90 ezret. Ezek mindegyike a 2008 utáni válság mélypontja alatt, 2011 és 2013 között következett be. Sem előtte, sem azóta nem volt ilyen alacsony az egy év alatt gazdát cserélt lakások száma, most azonban sokan ismét egy hasonló időszakot látnak előttünk. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés