Előfizetői tartalom

Ezért veszélyesek a csökkenő lakásárak - Íme a skandináv példa

A Bloomberg cikkéből kiderült, hogy Svédország lakáspiaca az elmúlt három évtized egyik legsúlyosabb visszaesésével néz szembe, ami többek között az újlakás-építési beruházások drámai visszaeséséhez vezet. Ezt tükrözik az UC hitelinformációs ügynökség friss adatai is, melyek szerint januárban 130 építőipari vállalkozás ment tönkre, így 47%-kal nőtt a csődöt jelentő vállalatok száma az előző év azonos időszakához képest.

"Az ősz folyamán rengeteg csődöt láttunk például a kiskereskedelemben, a szállodákban és az éttermekben" - mondta Johanna Blome, az UC közgazdásza egy nyilatkozatban. "Most azt látjuk, hogy a legnagyobb probléma az iparhoz és a hosszabb távú beruházásokhoz szorosan kapcsolódó ágazatokban van". A svédországi lakásárak 16 százalékkal csökkentek a 2022 első negyedévében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés