Előfizetői tartalom

Ezekből a megyékből szép csendben teljesen eltűnnek a magyarok

Országosan 334 ezer fővel csökkent a népesség az előző népszámlálás óta, ami 11 év alatt 3 százalékos népességfogyást jelent. Mindössze két olyan megyénk van, ahol nőni tudott a népesség, de olyanra is van példa, ahol a csökkenés 10 százaléknál is nagyobb volt. Mindez a lakásállomány alakulására is rányomta a bélyegét, miután az elnéptelenedő térségekben szinte egyáltalán nem épültek új lakások. Mi történt a népességgel és a lakásállománnyal az elmúlt bő egy évtizedben?

Magyarország népessége az 1980-as évek eleje óta folyamatosan csökken és ebben az elmúlt egy évtized sem hozott változást. Míg 2011-ben 9,938 millió fő volt a lakosságszám, addig 2022-ben 9,604 millió fő volt ugyanez. A legutóbbi két népszámlálás közötti időszakban mind a születések, mind a halálozások száma ingadozott. A születési statisztikában a 2011-es év jelentette...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés