Előfizetői tartalom

Airbnb: itt a szigorítás, Magyarországon sajátságos a helyzet

A portugál kormány úgy döntött, hogy betiltja a rövid távú lakáskiadást a lakhatási válságra reagálva. Egyre több helyen szigorítják az Airbnb és más közvetítők tevékenységét. Magyarországon egy faramuci szabályozást vezettek be, amelyet nem is alkalmaznak. A korlátozás viszont nem várt hatásokkal járhat a Magyar ApartmanKiadók Egyesületének elnöke szerint.

A portugál kormány úgy döntött, hogy az országban nem engedélyeznek több, rövidtávon kiadó lakást a városközpontokban, ugyanis küszöbön van a lakhatási válság: míg az átagfizetések 2020 és 2021 között csupán két százalékot nőttek, addig Lisszabonban a lakbérek egyetlen év alatt harminchét százalékkal emelkedtek meg. Mindez pedig a helyiek kiszorulásával járt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés