FONTOS Gulyás Gergely: a kormány bepereli a Spar-t, azt is megtudtuk, miért
 
Előfizetői tartalom

Kongatják a vészharangot az amerikai ingatlanpiacon - Mennyire kell aggódnunk?

Egyre többen aggódnak az amerikai ingatlanpiacon bekövetkezett változások miatt, melynek kapcsán sokan azt találgatják, hogy milyen hatása lehet ennek az európai ingatlanpiacra nézve. Az emelkedő üresedési ráták és emelkedő kamatok már a tengerentúli termékek értékelésében is látszik, ami sok esetben veszélyezteti az idén lejáró hitelek refinanszírozását. A félelmeket a közelmúlt bankcsődjei is tetézik, így jogosan merül fel a kérdés, hogy mi jöhet az előttünk álló időszakban az amerikai ingatlanpiacon.

A jelenlegi helyzet nem egyik napról a másikra alakult ki. A távmunka felé való elmozdulás világszerte számos iparágban csökkentette az irodaterületek iránti keresletet, ami az irodaházak és az azok közelében található kiskereskedelmi ingatlanok értékének korrekciójához vezetett. A járvány alatt elterjedt home office gyakorlata miatt nőtt az irodaterületek kihasználatlansága...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés