FONTOS Utolsó napjait tapossa Joe Biden kampánya? – Íme a drámai számok, amelyek visszalépésre sarkallhatják
 
Előfizetői tartalom

Éles fordulattal kezdtek el visszatérni a lakásárak a normalitás talajára

Hosszú éveken keresztül lehetett hallani és a vásárlóként tapasztalni, hogy a lakások egyre inkább túlértékeltek Magyarországon a piaci fundamentumokhoz képest. A jövedelmek például sokkal kisebb mértékben emelkedtek mint a lakásárak, ami mind Budapestre, mind a vidéki térségeinkre igaz volt. Ebben hozhat változást a mostani időszak, amikor a lakásárak ismét kezdenek visszatérni a normalitás talajára. Hogy mit jelent ez a számokban, azt az MNB elemzése alapján néztük meg.

Mostanra kimondható, hogy a lakáspiac túlértékeltsége folyamatosan csökken Magyarországon. Az MNB számításai szerint 2022 harmadik és negyedik negyedévében országos átlagban és Budapesten is érdemben csökkent a lakásárak reálgazdasági fundamentumokhoz viszonyított felülértékeltsége, ami a kedvező munkaerőpiaci folyamatok mellett elsősorban az infláció jelentős megugrásának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés