Előfizetői tartalom

Átléptük a lélektani határt - Nézzük, mennyibe kerülnek az új lakások Budapest kerületeiben!

Továbbra is mérsékelt az érdeklődés az új lakások iránt, de az árak stabilan tartják magukat. Az ELTINGA ismét elkészítette Budapesti Lakáspici Riportját, melyből kiderül, hogy az idei második negyedévben mindössze 800 új lakást adtak el Budapesten, míg korábban volt olyan negyedév, amikor ez a 2000-et is meghaladta. Az árakban ugyanakkor az alacsony kereslet nem tükröződik, az átlagos négyzetméterárak minimálisan tovább emelkedve elérték az 1,44 millió forintot, míg a tényleges átlagár átlépte a lélektani 100 millió forintos szintet.

Úgy tűnik, még mindig igaz az a megállapítás, hogy a lakáspiacon az új lakás válságállóbb, mint a régi. Legalábbis erre utal az, hogy míg a használt lakások piacán már fokozatosan mérséklődnek az árak, addig az újak esetében - az alacsony kereslet ellenére - továbbra is felfelé kúsznak.

A lakáspiac legfontosabb kérdéseivel is kiemelten foglalkozunk a szeptember 28-i Property Investment Forum 2023 konferencián. Részletekért kattints!

Az aktuális Budapesti Lakáspiaci Riport jelenleg 19 277 lakást tartalmaz, amelyek olyan fejlesztésekben találhatók, ahol 2023 február és május között legalább egy lakást kínáltak eladásra. A listázott projektek és a lakások száma is nőtt az előző negyedévhez viszonyítva, 8, illetve 2 százalékkal. Az eladott lakások száma viszont továbbra is alacsony,

mindössze 800 lakást értékesíttek a fejlesztők a második negyedév során.

A cikkből kiderül:

  • Hogy változott 2016 óta a budapesti új lakások átlagos négyzetméterára?
  • Milyen átlagárakkal találkozunk most a budapesti kerületekben?
  • Hogyan változtak a kerületi átlagárak egy negyedév alatt?
  • Mekkora volt és mennyibe került 2016 óta az átlagos budapesti új lakás?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés