Előfizetői tartalom

Brutális lakáspiaci különbségek az európai országok között

Míg Romániában a társadalom 96 százaléka saját tulajdonú lakásban él, addig Németországban kevesebb mint fele. A görögök mindössze 10 százaléka biztos abban, hogy a következő három hónapban gond nélkül ki tudja fizetni a rezsit, Hollandiában pedig a saját tulajdonú lakások közel 90 százalékát jelzálogjog terheli. Az alábbiakban az Eurofound tanulmánya alapján az uniós országokat aszerint hasonlítottuk össze, hogy hol, mi jellemzi a társadalom lakhatását, a lakástulajdonlás szerkezetét és a lakhatási költségek jövedelmekhez viszonyított arányát.

A lakhatási lehetőségek és a lakhatás költségei nemcsak üzleti, de fontos társadalmi kérdések is egyben. Vannak országok, ahol szinte kizárólag a lakástulajdonlás jellemző, míg máshol a bérlés is nagyon elterjedt. Gyakori az is, hogy egy lakást hitellel vásárolnak meg és évekig, vagy akár évtizedekig jelzálogjog van rajta, miközben az is eltérő, hogy az egyes országokban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés