Előfizetői tartalom

Akkumulátorgyár és hatalmas logisztikai központok miatt aggódnak a lakástulajdonosok - Mi lesz az agglomeráció lakáspiacával?

Nemcsak a vidéki nagyvárosainkban, de a budapesti agglomeráció településein is gyakori, hogy egy-egy cég nagyobb ipari beruházást indít, ami az ellentétes érdekek miatt településen belüli feszültségekhez vezet. Mostani cikkünkben két várost, a főváros északi agglomerációjából Gödöt, a délkeleti részről pedig Gyált vizsgáltuk meg részletesebben. Előbbiben a Samsung akkumulátorgyár, utóbbiban pedig számos logisztikai csarnok valósult meg, melynek kapcsán helyi ingatlanszakértőket is megkérdeztünk arról, milyen hatással vannak ezek a település lakáspiacára.

Évek óta tart a küzdelem a lakosság és a Samsung érdekei között Gödön, különösen, mióta a gyár bejelentette bővítési terveit. A lakóövezetekhez közeli zajszennyezés miatt többek szerint a város egyes részei mára élhetetlenné váltak, a korábbi polgármester pedig lemondott, amikor a kormány a gyár környezetét különleges gazdasági övezetté minősítette, elvonva...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés