Előfizetői tartalom

Lakhatási válság felé halad az Egyesült Királyság

Portfolio
Az Egyesült Királyságban a bérelhető lakások száma 14 éves mélypontra zuhant, ami a korábbiaknál is nagyobb nyomást helyez a bérlőkre az emelkedő bérleti díjak miatt - írja a Financial Times. A TwentyCi tanácsadó cég szerint júniusban 241 ezer lakás volt elérhető a magánszektorban, szemben a 2019 júniusi 370 ezerrel, ami több mint egyharmados (35 százalékos) visszaesés.

A bérelhető ingatlanok száma a legalacsonyabb szinten van, mióta 2009-ben elkezdték rögzíteni az adatokat, ami erősen növeli a bérleti díjakat és csökkenti a kiadó lakások megfizethetőségét. Gyakran azonban a bérbeadók sincsenek kedvező helyzetben, miután a hitelre vásárolt lakásuk havi törlesztőrészlete a magasabb kamatok miatt megemelkedett, így ők a bérleti díjak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés