Előfizetői tartalom

A térség, ahol a forint árfolyamgyengülése azonnal új vásárlókat hoz a lakáspiacra

A vidéki lakáspiaci sorozatunkban ezúttal egy különösen érdekes térséghez, a nyugati határszélhez érkeztünk. Ausztria közelsége az utóbbi időben nagyon erős hatással volt az itteni településekre és azok lakáspiacaira, ahol sok esetben a bérleti díjak elszámolása sem forintban, hanem euróban történik. Helyi szakértők segítségével Sopron és Szombathely piacát mutatjuk be, kezdve azzal, hogy mi történt itt az elmúlt bő tíz évben, milyen típusú lakások iránt a legnagyobb most a kereslet és mire számíthatunk az előttünk álló években.

Míg cikksorozatunk korábbi részeiben főként azokat a városainkat mutattuk be, ahol egy vagy több nagyobb beruházás volt jelentős hatással a helyi lakáspiacra, addig most két olyan települést vizsgálunk meg, ahol az oda érkező beruházásoknál sokkal fontosabb volt magának a városnak az elhelyezkedése. Mind Sopronból, mind Szombathelyről akár 20 perc alatt elérhető Ausztria...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés