Előfizetői tartalom

Most akkor csökkennek vagy növekednek a hazai lakásárak?

Frissítette idei első negyedévre vonatkozó lakásárindexét a KSH, ami alapján minimálisan felfelé módosultak a számok, azaz a korábbinál valamivel erősebb volt az árnövekedés. Ez sem jelent azonban nagy ugrást a megelőző negyedévekhez képest, kis túlzással elmondható, hogy 2022 harmadik negyedéve óta stagnáló lakásárakat látunk, ami elsősorban a gazdasági folyamtokkal összefüggő keresletcsökkenéssel és ezzel együtt az adásvételek számának csökkenésével magyarázható.

A csúcsnak számító 2021. év után az eladott lakások száma 2022-től minden negyedévben csökkent, ami a KSH számai szerint 2023. I. negyedévében sem állt meg. Ekkor 31%-kal kevesebb lakáseladás történt, mint egy évvel korábban. A visszaesés hasonló mértékben érintette az új- és a használtlakás-piacot. Az árak 2022. IV. negyedévi csökkenését 2023 I. negyedévében 2,5%-os...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés