Előfizetői tartalom

Nem akarunk többé irodába járni, de ez súlyos következményekkel fog járni

A járvány után az élet legtöbb területe visszatért a normális kerékvágásba, látogatjuk a mozikat, repülővel megyünk nyaralni, koncertekre járunk és a diákok is visszatértek az iskolákba. Egy dolog viszont nem történt meg, az irodákba való visszatérés. Bár az ázsiai irodákban nagyrészt visszaállt a covid előtti munkarend és hibrid formában Európában is, de az amerikaiak úgy tűnik, nem akarnak többé irodába járni, ami ingatlanpiaci szempontból is számos kérdést felvet. A Bloomberg cikke alapján a nemzetközi okokat, hazai szakértők megkérdezésével pedig a magyar helyzetet jártuk körül.

Három és fél évvel azután, hogy irodai dolgozók millióit küldték tömegesen haza a vállalatok, a cégek még mindig azon gondolkodnak, hogyan alkalmazkodjanak az irodai élet tartós változásaihoz. A kontinensek és kultúrák között azonban szembetűnő különbségek vannak. Míg az ázsiai és európai munkavállalók gyorsabban és nagyobb arányban tértek vissza az irodákba, addig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés