Előfizetői tartalom

Igazi lakáspiaci sikersztori, ahogy ez a megyeszékhely szép csendben mindenkit maga mögé utasított

Az utóbbi években kialakult egy olyan tengely Magyarországon, amely kevésbé az ipari beruházásainak, sokkal inkább a jó elhelyezkedésének és élhetőségének köszönhetően vált a lakásvásárlók kedvelt célpontjává. A szóban forgó Budapest-Balaton vonal a főváros és annak nyugati elővárosaitól indulva magában foglalja a Velencei-tó környékét és a Balatont, kiegészülve a Balaton-felvidék falvaival, illetve két megyeszékhelyünkkel Veszprémmel és Székesfehérvárral. Előbbit a KSH év eleji kutatása Győrrel holtversenyben az ország legélhetőbb településének választotta és ez a lakásárakban is látványosan megmutatkozik. Ezzel szemben Fejér megye székhelye elsősorban a Budapesthez való közelsége és jó közlekedése miatt népszerű a lakásvásárlók körében, az utóbbi egy év lassulása azonban mindkét város lakáspiacát erősen érintette. Hogy milyen most a lakáspiaci hangulat Veszprémben és Székesfehérváron, arról a már megszokott módon, helyi értékesítőket kérdeztünk.

Az elmúlt évek legnagyobb lakáspiaci nyertese egyértelműen Veszprém, ami jó példája annak, hogy nem feltétlenül kellenek gigantikus ipari beruházások egy településre ahhoz, hogy az élhető és ezáltal a lakásvásárlók számára vonzóvá váljon. Míg tíz éve a dunántúli megyeszékhely a középmezőny élén állt a lakásárakat tekintve, addig mostanra az összes megyeszékhelyet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés