Előfizetői tartalom

Bezuhant a teljes német ingatlanpiac - Mi történik az országban?

Csökkenő ipari termelés, gazdasági problémák és zuhanó lakásárak. A fenti megállapítások alapján kevesen gondolnák azt, hogy ezek mindegyike Európa legnagyobb gazdaságára, a stabilitás szimbólumának tartott Németországra utal. Az elmúlt egy-másfél évben felerősödött folyamatok az utóbbi hónapokban a német ingatlanpiacot is egyre nagyobb mértékben sújtják. De mennyire egyedi ez a jelenség és mi volt a kiváltó oka? Melyik ingatlanszegmensekben volt a legnagyobb a visszaesés és mi hozhatja el a változást? Az alábbiakban ezekre kerestük a választ.

Tíz százalékos nominális csökkenéssel az elmúlt egy év legnagyobb vesztese volt az unióban a német lakáspiac, de az ország kereskedelmi ingatlanai iránt sem tolonganak a befektetők. Ezzel együtt az ingatlanfejlesztők is nehéz helyzetbe kerültek, miután a hozamok emelkedése átírta a korábban tervezett költségszámításaikat. A problémára mindenképpen oda kell figyelni, még...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés