Előfizetői tartalom

Berobbantja a CSOK Plusz a szenvedő lakáspiacot?

Ahogy korábban írtunk róla, szerda este kiderültek a CSOK Plusz részletei, melynek értelmében minden eddiginél nagyobb összegű kamattámogatott lakáshitelt és hozzá tartozó hitelelengedést vezet be a kormány. A 2024. január 1-jétől érvénybe lépő intézkedés a lakáspiacra is jelentős hatással lesz. Hogy pontosan milyen formában hozhat élénkülést, arról a piac szakértőit kérdeztük.

Az új konstrukció a babaváró hitelhez lesz hasonló, az idén még elérhető "városi" CSOK-kal szemben szűkebb kör fogja tudni igénybe venni. Bár egyes kérdések még tisztázatlanok, azt már tudjuk, hogy lesznek szigorítások és kedvező változások is. Előbbihez sorolható, hogy meglévő gyermekek után nem igényelhető, egyedülállók és élettársak nem, csak házastársak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés