Előfizetői tartalom

Évtizedekig tabu téma volt, mára ez lett az ingatlanpiac jövőjének egyik legfőbb kérdése

Évtizedeken át a munkáltatók hallani sem akartak róla, de a pandémia idején szinte napok alatt kellett átállni az otthoni munkavégzés gyakorlatára. Bár az élet legtöbb területén azóta visszaálltunk a járvány előtti működéshez, úgy tűnik, az irodai munkavégzés során ez nem fog, vagy nem teljesen fog megtörténni. Ez viszont alapvető hatást gyakorol az ingatlanpiac egyik legfontosabb területére, az irodapiacra, ahol végső soron milliárdok múlhatnak azon, hogy a jövőben hogyan használjuk ezeket az épületeket.

Az MNB nemrég közzétett kereskedelmiingatlan-piaci jelentése egy CBRE tanulmányt bemutatva világít rá a home office aktuális elterjedtségére. A tanácsadócég felmérése alapján az ezer főnél nagyobb cégek felében a heti 5-ből mindössze 2 napot járnak be az irodába a munkavállalók és ez nemcsak nálunk, de a régió többi fővárosában is hasonlóan alakul. Heti 3-nál több...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés