Előfizetői tartalom

Kezdenek visszatérni a befektetők a fővárosi lakáspiacra

Portfolio
A tavalyi, kiemelkedő aktivitás után enyhébb lendülettel szerepeltek az ingatlanbefektetők idén. Országos szinten 5, a vidéki tranzakciókat vizsgálva 2 százalékpontos csökkenés tapasztalható 2022-höz képest a befektetési céllal vásárlók aktivitásában az idei első három negyedévben, míg a fővárosban a második negyedéves mélypont után ismét visszatértek a befektetők a piacra. 2023 szeptemberében a fővárosi tranzakciók 41 százalékában a vásárlói motivációt a befektetési szándék adta. Kedvelt lokációnak számít Erzsébetváros, Józsefváros, a XIII. kerület és Terézváros is. Az ingatlanbefektetők átlagosan 975 ezer forintos négyzetméteráron, 57 négyzetméteres lakásokat vásároltak a fővárosban, ami 56 millió forintos kiadást jelentett számukra a Duna House statisztikái alapján.

Felemás képet mutat a befektetői kedv alakulása a haza ingatlanpiacon. Országos tekintetben és a vidéki területeken fokozatos enyhülés tapasztalható, azonban a fővárosban új erőre kaptak a befektetési céllal vásárló ügyfelek. Befektetői oldalról kiugró aktivitást tapasztaltak az ingatlanközvetítő szakértői a tavalyi év során, ez a lendület azonban az idei évre országos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés