Előfizetői tartalom

Több millió négyzetméter ingatlan jelenik meg idén a magyar nagyvárosok körül

Az új beruházások megjelenésével rengeteg ipari-logisztikai ingatlan épült fel az utóbbi időben Magyarországon. A meglévő állomány nagyon dinamikusan bővül, ami nemcsak Budapesten és környékén, de az ország keleti és nyugati részein is megmutatkozik. Az új kapacitásokkal ugyanakkor nem mindig tud lépést tartani a kereslet, a Budapest környéki ipari-logisztikai piac kihasználatlansági rátája nagyot emelkedett idén, miközben a nettó felszívás alacsonyabb szinten maradt. Szakértők szerint a jövőben tovább növekedhet a kihasználatlanság, de hogy pontosan mennyivel és mekkora terület átadása várható még idén, azt az MNB számai alapján néztük meg.

2023 második negyedévében a feldolgozóipari szektorok nagy részében csökkent a termelési volumen. Az ipari termelés és a belföldi közúti áruszállítás volumene is csökkent az év első felében, ami a Budapest környéki ipari-logisztikai területek iránti keresletre is hatott. Növekvő üresedés A főváros környéki raktárak üresedési rátája 4,8 százalékponttal nőtt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés