Előfizetői tartalom

Reagált Karácsony Gergely az új budapesti felhőkarcolós negyedről szóló kormányzati tervekre

Karácsony Gergely főpolgármester reagált a fővárosi „mini-Dubairól” szóló hétfőn bejelentetett kormányzati tervekre. Lázár János, építési és közlekedési miniszter hétfőn ismertette, hogy a rákosrendezői rozsdaövezetben "dubaji mintájú" ingatlanfejlesztés valósulhat meg, beleértve egy 220-240 méteres felhőkarcolót is Budapesten. Karácsony Gergely, azonban szkeptikus, és azt mondja, hogy a tervek nem feltétlenül felelnek meg a fővárosiak igényeinek, ronthatják a Hősök tere látképét. A főpolgármester inkább az önkormányzat által kidolgozott terveket támogatja, amelyek új lakóingatlanokat építenének Rákosrendezőn, megfizethető lakásokkal, és rekultiválnák a Rákos-patak területét. Azt is ellenzi az önkormányzat, hogy egy államközi versennyel akarják megkerülni a piaci versenyt. 

Hétfőn jelentette be Lázár János, építési és közlekedési miniszter, hogy a korábban megjelent híreknek megfelelően, a rákosrendezői rozsdaövezetben egy „dubaji mintájú” ingatlanfejlesztés valósulhat meg. A november végi hírek szerint, egy akár 220-240 méteres felhőkarcoló is megépülne Budapesten a XIV. kerületben. Az Építési és Közlekedési Minisztérium hétfőn...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés