FONTOS Kiderült, hogy állnak idén a magyarok a lakásfelújításhoz
 
Előfizetői tartalom

Íme az ország legolcsóbb és legdrágább lakótelepi utcái - Van, ahol az 50 ezer forintot sem éri el a négyzetméterár

Közel kétmillió ember él ma Magyarországon lakótelepi lakásban, éppen ezért érdemes külön is foglalkozni ezzel a lakástípussal. A nemrég megújult KSH Ingatlanadattár alapján megnéztük, hol vannak az ország legolcsóbb és legdrágább lakótelepi utcái. Érdekesség, hogy előbbiben az 50 ezer forintot sem éri el a négyzetméterár, utóbbiban viszont az 1 milliót is meghaladja. Emellett arra is érdemes egy pillantást vetni, hogy 2015 óta hogy változtak a lakótelepi lakásárak az országos átlaghoz képest.

Közel 24-szeres különbség volt mérhető tavaly az ország legdrágább és legolcsóbb lakótelepi utcájának négyzetméterárai között. Míg előbbiben az 1,1 millió forintot közelítette a négyzetméterár, addig utóbbiban az 50 ezer forintot sem érte el. A KSH a listát a 2022-ben megvalósult adásvételek adatai alapján készítette, azon utcákat bevonva, ahol legalább három adásvétel történt. Elképzelhető tehát, hogy voltak ennél is nagyobb szélsőségek, csak a túl kevés tranzakció miatt azok nem jelentek meg ebben a statisztikában.

Íme a legdrágábbak

Nem meglepő, hogy a legdrágábbak között főként budai lakótelepek utcái szerepelnek, azok közül is kiemelkedik a III. és a XI. kerület. A top10-ben 6 helyet III., további 2 helyet XI. kerületi utca foglal el, de érdekesség, hogy két vidéki, egy veszprémi és egy siófoki lakótelep egy-egy utcája is felkerült a legdrágábbak közé.

Az abszolút győztes a XI. kerületi gazdagréti lakótelep Rétköz utcája lett, ahol az eladott lakások átlagos négyzetméterára elérte az 1,075 millió forintot.

Amire választ kaphat cikkünkben:

  • Melyik az ország 10 legdrágább és 10 legolcsóbb lakótelepi utcája
  • Melyikben milyen négyzetméterárakon cserélnek gazdát a lakások
  • Melyik volt 2015-ben az ország 10 legdrágább és 10 legolcsóbb lakótelepi utcája
  • Melyikben milyen négyzetméterárakon cseréltek gazdát 2015-ben a lakások
  • Hol volt a legnagyobb az áremelkedés az országos átlaghoz képest

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés