Előfizetői tartalom

Munkahelyek tízezreit és pénzintézetek egész sorát érintheti az egyik legnagyobb osztrák ingatlancég csődje

November elején bombaként robbant a hír, hogy fizetésképtelenné vált az egyik legnagyobb osztrák ingatlanfejlesztő. A Signa amiatt került a hírek középpontjába, hogy a kifizetetlen számlái miatt nem tudta folytatni a munkát a 64 emeletes hamburgi Elbtower felhőkarcolón, így leállt a fejlesztés. Mostanra kiderült, hogy a cég csődje egy sokkal átfogóbb problémának a jele, miután a vállalatnak rengeteg más gazdasági társasággal van összefonódása, köztük bankokkal, biztosítókkal és a regionális gazdaság szereplőivel, akik most próbálják menteni a menthetőt és a pénzükhöz jutni.

A kereskedelmiingatlan-szektoron túl más ágazatokra is hatással van az osztrák milliárdos, René Benko tulajdonában lévő Signa Holding fizetésképtelensége. A csoport összeomlását követően a hitelezők Európa-szerte nekiveselkedtek, hogy felmérjék a Signa irányában fennálló kitettségüket és kibogozzák, pontosan milyen követeléseik lehetnek a vállalat átláthatatlan szerkezetével...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés