Előfizetői tartalom

Ebben a budapesti kerületben 300 millió forintnál is többet költött egy átlagos újlakásvásárló

Összesen 5531 új lakást kínálnak az idei negyedik negyedévben eladásra Budapesten. Ezzel szemben az előző negyedévben 852 talált gazdára, vagyis a jelenlegi értékesítések alapján bő másfél évre lenne szükség ahhoz, hogy az értékesítés alatt álló teljes mennyiséget felszívja a piac. Az Eltinga Budapesti Lakáspiaci Riportjának számai alapján megnéztük, hogy az egyes kerületekben a teljes kínálathoz képest mennyi lakás cserélt gazdát egy negyedév alatt és hogy néztek ki a ténylegesen kifizetett árak Budapest kerületeiben.

A kereslet szinte mindegyik lokációban növekedett az év végén. A legnagyobb növekedés a budai régiókban volt tapasztalható, ahol 50 százalékkal több lakást adtak el, mint a harmadik negyedévben. Angyalföldön harmadával nőtt az értékesített lakások száma, míg Belső-Pesten 20 százalékkal. Egyedül a külső-pesti kerületekben volt jellemző a stagnálás. Az idei évben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés