Előfizetői tartalom

Végleg leszakadt a vidéki lakáspiac Budapesttől? - Nem feltétlenül, de mi történik akkor?

Gyakran szóba kerül, hogy a budapesti lakásárak mennyivel magasabbak a vidékieknél és a kistelepülések folyamatosan szakadnak le a fővárostól. De valóban ez a jellemző tendencia? Mennyire lehet általánosítani a települési jogállások szerint? Elemzésünkben az MNB számai alapján azt néztük meg, mennyire igaz a kistelepülések Budapesthez viszonyított lakáspiaci hanyatlása és mekkora ma az árolló a főváros és a vidék között.

Bár a tavalyi évben sok szempontból befagyott a hazai lakáspiac - a tranzakciószámok tízéves mélypontra kerültek - a lakásárak érdemi csökkenése csak a kisebb településeken következett be. Az MNB Lakáspiaci Jelentése szerint a nominális lakásárak Budapesten 2022 és 2023 második negyedéve között 4,9 százalékkal, a vidéki városokban 1,1 százalékkal emelkedtek, a községekben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés