Előfizetői tartalom

Nagy kihívásokkal néz szembe idén is az építőipar

Számos kihívással nézett szembe az építőipar 2023-ban, de a piaci várakozások alapján még az idei év sem a fellendülésről fog szólni. Melyek azok a tényezők, amik a leginkább gátolják a termelés felfutását? Hogy változott ez az elmúlt évek során? Vajon a külföldi munkaerő megjelenése képes volt enyhíteni az ágazati munkaerőhiányt? És milyen összefüggésben állnak a lakásépítési költségek a lakásárak alakulásával? Többek között ezekre a kérdésekre keresetük a választ.

Tavaly az építőipari vállalkozások egyharmadának tudott csak növekedni az árbevétele a megelőző évihez képest. A vállalkozások közel fele nyilatkozott úgy, hogy 2023-ban éves alapon csökkent az árbevétele, 20 százalékuknál pedig stagnálást hozott a tavalyi év. Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) nemrég arra hívta fel a figyelmet, hogy az állami...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés