Előfizetői tartalom

Hol adják el a legtöbb lakást Magyarországon? - Térképen mutatjuk a számokat

Az elmúlt évtizedben évente jellemzően 90-150 ezer között változott a Magyarországon eladott lakások száma, ugyanakkor vannak olyan városok vagy fővárosi kerületek, ahol az átlagnál élénkebb a lakáspiac. Más helyeken viszont egy főre vetítve és a lakásállományhoz képest is kevesebb lakás cserél gazdát, vagyis lassabb a lakások forgási sebessége. Az alábbiakban a budapesti kerületek és a megyeszékhelyek példáin keresztül néztük meg két kiemelt időpontban, hogy hol, mekkora a lakóingatlanok iránti kereslet, valamint egy térképen is megmutatjuk az országon belüli különbségeket.

A Duna House tranzakciószámbecslése szerint az idei évet valamivel erősebben indította a lakáspiac, mint a tavalyit. Míg 2023 januárjában kevesebb mint 6000, idén januárban 8354 lakás cserélt gazdát országosan. Tízéves áttekintésben pedig 2018-ig emelkedett az adásvételek száma, amikor egy év alatt több mint 150 ezer lakás cserélt tulajdonost. Azóta viszont inkább a csökkenő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés