Előfizetői tartalom

Kevés lakás épül Magyarországon, de mennyire kevés ez a környező országokhoz képest?

Egy hét múlva teszi közzé a KSH a tavalyi utolsó negyedévre és ezáltal a teljes 2023-as évre vonatkozó lakásépítési számait, melyből kiderül, hogy mennyi új lakást adtak át Magyarországon tavaly. Az előrejelzések nem túl optimisták: szinte biztos, hogy nem fogjuk elérni a megelőző év 20 ezer körüli átadását, így legalább ötéves mélypont várható. De mit jelent ez az európai országokhoz képest? Hogyan teljesít nemzetközi összehasonlításban a magyar lakásépítési piac?

A tavalyi első három negyedévben mindössze 10 808 új lakás épült, ami 21 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál. Éppen ezért meglepő lenne, ha az utolsó negyedévvel együtt elérnénk a megelőző év 20 ezer körüli számait. A kiadott építési engedélyek és egyszerű bejelentések alapján építendő lakások száma 9 hónap alatt 14 894 volt, ami már 43 százalékkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés