Előfizetői tartalom

Itt épülnek jelenleg az ország legdrágább szállodái - Merre tart a hazai turizmus?

A fővárosban járva egyre több helyen tűnnek fel az utóbbi években szállodafejlesztések, melyek között meglehetősen sok a látványos, felsőkategóriás hotel. Felmerülhet a kérdés, valóban van-e ekkora igény a szálláshelyekre, mint amennyivel az elmúlt években bővült és a következő években bővülni fog a kapacitás. Mi zajlik most a nemzetközi turizmusban és hogyan kapcsolódik ehhez Magyarország? Milyen típusú szálláshelyek iránt a legnagyobb a kereslet? Mekkora volumenben épülnek szállodák a korábbi évekhez képest és hol vannak most a legnagyobb fejlesztések? Többek között ezekre a kérdésekre kerestük a választ iparági szakértők segítségével.

Hogy átfogó képet kaphassunk a mai piacról, érdemes visszamenni egészen a 2008-as válságig. Ebben az időszakban – ahogy más ingatlanszegmensekben – a szállodapiacról is eltűnt a fejlesztési kedv, a pénz kiment a rendszerből. A korábban elkezdett fejlesztéseket ugyan befejezték – mint amilyen a Buddha Bar is volt – de újabbak indításával kivártak a szereplők. A 2010-es...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés