Előfizetői tartalom

Mennyibe kerülnek az új lakások Budapest kerületeiben? - Itt a teljes lista

Ahogy tegnapi cikkünkben írtuk, megjelent az Eltinga legfrissebb, a 2024 első negyedéves értékeket tartalmazó Budapesti Lakáspiaci Riportja, melyből kiderül, hogy az előző negyedévhez képest minimálisan tovább emelkedett a budapesti új lakások ára. Az 1,47 millió forintos átlagos négyzetméterár mögött ismét nagyok a kerületi különbségek. Ezúttal az elmúlt közel egy évtized átlagai mellett a kerületi négyzetméterárakat és a tényleges kerületi átlagárakat mutatjuk be.

Az idei első negyedévben 1300 lakást értékesítettek a fejlesztők, ami 60 százalékkal több, mint 2023 IV. negyedévben, és kétszer annyi, mint amennyit a tavalyi év mélypontját jelentő III. negyedévben sikerült eladni. Az eladott lakások számában tehát pozitív fordulat következett be, de az árakban egyelőre csak enyhe emelkedés látható.

A lakásépítésekkel és a lakáspiac alakulásával kiemelten foglalkozunk a március 21-i Építőipar 2024 konferencián. Részletekért kattints!

Az aktuális felmérés 19 428 lakást tartalmaz, melyek olyan fejlesztésekben találhatók, ahol 2023 novembere és 2024 februárja között legalább egy lakást kínáltak eladásra. A listázott projektek száma 2 százalékkal, a felmérésben szereplő lakások száma pedig 1 százalékkal nőtt az előző negyedévhez viszonyítva, az új kínálat némileg nagyobb volt az előző évben tapasztaltnál, de az átlagostól továbbra is elmarad.

Lényegében stagnálnak az árak

A kínálati árak november és február között csak minimálisan emelkedtek (+1,3%), és éves szinten is inkább stagnálásról beszélhetünk (+2,8%). Az átlag fajlagos ár 1,47 millió Ft/m2, ami érdemben nem magasabb a korábbi néhány negyedévhez képest.

Amire választ kaphat cikkünkben:

  • Hogy alakult a budapesti új lakások ára 2015 utolsó negyedéve óta?
  • Milyen átlagos négyzetméterárak jellemzik az egyes kerületeket?
  • Milyen tényleges átlagárak jellemzik az egyes kerületeket?
  • Milyen nagyobb projektekkel készülnek a fejlesztők az erősödő kínálatra?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés