Előfizetői tartalom

Emelkedik a lakáspiaci kereslet: ennyit lehet most alkudni az árból

Portfolio
A múlt év végére, az idei elejére már az alkulehetőségek szűkülése dominálta a lakáspiacot – derült ki az OTP Ingatlanpont legfrissebb értékesítési adataiból. Ám a reálisabb árazás és a növekvő forgalom dacára még mindig érdemes próbálkozni vele, ugyanis jelentős megtakarítási lehetőségeket rejthet a vásárlás végső, személyes fázisa is.

Az OTP Ingatlanpont téli, 2023 december-2024 februári értékesítési adatai azt tükrözik, hogy míg 2023 őszén még növekedett, addig december-februárban már ismét csökkent (6,8% → 6,5%) a lakáspiacon alkuval elérhető megtakarítások átlagos aránya. Ez a tendencia – a nem megyei jogú városokat leszámítva – minden településtípusnál érvényesült, és a mostanra kialakult...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés