Előfizetői tartalom

Nyakunkon az újabb lakásdrágulás? - Elárulták a szakértők, mi várható a következő évben

Az éve eleji tranzakciószámokat látva egyre inkább úgy tűnik, hogy 2024 a lakáspiaci élénkülés éve lesz. A magasabb kereslet viszont egyelőre mérsékelten jelent csak meg az árakban, de az év második fele ebben is változást hozhat. Mennyivel emelkedhetnek a következő egy évben a budapesti lakásárak? A használt vagy az új lakások fognak jobban drágulni? Milyen térségek és ingatlantípusok lehetnek az átlagnál keresettebbek Magyarországon, és hogy alakulhat a befektetők és a külföldi vásárlók száma? Többek között ezekre a kérdésekre kerestük a választ az idei első Lakáspiaci Hangulatfelmérésünkben, melynek lakásépítésekre és lakásvásárlási támogatásokra vonatkozó részeit külön cikkekben mutatjuk majd be.

Másfélszer annyi lakást adtak el az idei első negyedévben Magyarországon, mint tavaly ugyanekkor, így az első három hónap a Duna House becslése szerint 30 154 tranzakcióval zárult, miközben a márciusi több mint 11 ezer tranzakció közel kétéves csúcsot jelentett. Ez a tavalyi márciusnál 42 százalékkal erősebb adat, míg a teljes negyedévet nézve 52 százalék az éves növekedés....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés