Előfizetői tartalom

Berobbanhatnak a lakásépítések a következő két évben?

Összesen 18 647 új lakás épült fel tavaly Magyarországon, amivel tovább csökkent az egy év alatt használatbavételi engedélyt kapott lakások száma. Hogy az idei év vagy 2025 hozhat-e pozitív irányú változást ebben, arról legújabb Lakáspiaci Hangulatfelmérésünkben kérdeztük a szakértőket, akik elmondták, hogy az előttünk álló két évben mennyi új lakás átadására számítanak.

A KSH számaiból kiderül, hogy 2023-ban 9 százalékkal kevesebb új lakást adtak át, mint egy évvel korábban, a kiadott építési engedélyek és egyszerű bejelentések alapján építendő lakások száma viszont 39 százalékkal 21,5 ezerre csökkent. Ez alapján nem számíthatunk érdemi növekedésre, de a megkérdezett szakértők közül nem mindenki ennyire borúlátó. A felépülő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés