Reagált a KÉSZ Építő Zrt. a Duna Terasz Grande tűzjelzővel kapcsolatos állítására
Ingatlan

Reagált a KÉSZ Építő Zrt. a Duna Terasz Grande tűzjelzővel kapcsolatos állítására

Portfolio
Reagált a KÉSZ Építő Zrt. a Duna Terasz Grande (DTG) tűzjelzővel kapcsolatos korábbi állítására. A cég kiemelte, hogy a KÉSZ Építő Zrt. nem tartotta hónapokon keresztül kikapcsolva a rendszert. A Duna Terasz Grande lakópark birtokbaadásának napján, azaz 2024.03.27.-én, valamint azt megelőzően is a tűzjelző berendezés működött, mindössze a berendezés szirénája volt lekapcsolt állapotban Tóth Csaba, a DTG ügyvezetőjének személyes kérésére.

A cég közölte, hogy a tűzjelző berendezés a birtokbaadás napján üzemszerűen működött, melyet a Duna Terasz Grande Kft. és a KÉSZ Építő Zrt. képviselői közösen ellenőriztek, azonban a KÉSZ Építő Zrt. a tűzjelző rendszert telepítő szakkivitelezőivel vállalta, hogy megvizsgálja a tűzjelző berendezést, és amennyiben az valóban nem üzemel, ismételten bekapcsolja azt, illetve a tűzjelző rendszer felülvizsgálatát is hajlandó elvégezni. Ezzel a lehetőséggel a Duna Terasz Grande viszont nem élt.

A KÉSZ kiemelte, hogy a DTG ehelyett harmadik félnek engedélyezte a rendszerhez való hozzáférést, amelynek következtében a KÉSZ Építő Zrt. által vállalt jogszabályi kötelezettségek érvényüket vesztik a garanciával kapcsolatban, mely a lakások rendeltetésszerű használata során, egy esetleges meghibásodás alkalmával az ingyenes garanciális javítási munkálatok helyett további plusz költséget jelenthet majd a vevőknek. Ez így igaz minden egyéb rendszer és eszköz esetén is, melyre a KÉSZ Építő Zrt. vállalt garanciát.

A KÉSZ Építő Zrt. szerint félrevezető tehát az az állítás, amely szerint a cég jótállási kötelezettsége ezekért a munkákért abban az esetben is fennáll, ha nem állítaná ki, illetve nem adja át a jótállási jegyeket.

A KÉSZ Építő Zrt. jelezte, hogy a társasházak műszakilag elkészültek, a lakópark 2023 novembere óta használatbavételi engedéllyel rendelkezik, a lakások alkalmasak a beköltözésre, ugyanakkor ahhoz, hogy életvitelszerűen lakóingatlanként használhatók legyenek, elengedhetetlen a műszaki átadás-átvételi eljárás lefolytatása, amely során megtörténik az üzemeltető személyzet oktatása, a beépített alapanyag műbizonylatai, kezelési-, és karbantartási utasításai, használati jelszavak átadása, valamint a felek közötti elszámolás. A cég szerint ez továbbra sem történt meg, így a KÉSZ Építő Zrt. arra vár, hogy az elszámolási javaslatára érdemben is reagáljon a Duna Terasz Grande Kft. és lezáruljon az ügy.

Címlapkép forrása: KÉSZ Építő Zrt.

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Irodák Budapesten