Fillérekért juthatsz lakáshoz ebben az olasz kisvárosban
Ingatlan

Fillérekért juthatsz lakáshoz ebben az olasz kisvárosban

Portfolio
A szicíliai Sambuca városa a korábbi 1 eurós és 2 eurós programjaik sikere után ismét lakásokat kínál eladásra, ezúttal 3 eurós induló áron. A település célja a programmal továbbra is a helyi gazdaság fellendítése és új lakosok vonzása - közölte a CNN.

Az olaszországi kisvárosok egyre kreatívabb megoldásokkal próbálják megállítani a népességfogyást és új lakosokat vonzani. Az egyik legismertebb ilyen kezdeményezés az egyeurós házak programja, amelyet több település is bevezetett az elmúlt években. Közülük kiemelkedik a szicíliai Sambuca, amely már harmadik alkalommal hirdet eladásra lakásokat, ezúttal három eurós induló áron.

Sambuca először 2019-ben került a figyelem középpontjába, amikor 16 lakást kínáltak eladásra, darabonként mindössze egy euróért.

A program hatalmas érdeklődést váltott ki, és két évvel később újabb adag lakást hirdettek meg két euróért. Most pedig ismét lehetőség nyílik arra, hogy bárki tulajdonosa lehessen egy szicíliai ingatlannak, ezúttal három eurós kezdőáron.

A hazai ingatlanpiac különböző területeivel kiemelten foglalkoznak a szakértők a szeptember 25-i XX. Property Investment Forum konferencián. Részletekért kattints!

Giuseppe Cacioppo, a város újonnan megválasztott polgármestere szerint a korábbi eladások óriási sikert hoztak. "A külföldiek özönlenek, hogy megvegyék a házainkat" - mondta. A polgármester arra bátorítja az érdeklődőket, hogy látogassanak el a városba és nézzék meg az eladó ingatlanokat.

A program nemcsak új lakosokat vonzott Sambucába, hanem jelentős gazdasági fellendülést is hozott. A korábbi licitek során befolyt pénzösszegből számos helyi vállalkozás profitált. Új panziók nyíltak, üzletek indultak és számos építészeti projekt valósult meg. Azok az emberek ugyanis, akik az árverésen igyekeztek megragadni egy-egy lakást, de nem kerültek be a végső válogatásba, helyette piaci áron olcsóbb házakat vásároltak.

A program nyomán a településen eddig összesen 250 házat adtak el.

A legtöbb meghirdetett lakás egy, két és három hálószobás, amelyek mérete 50-80 négyzetméter között mozog. Az épületek többsége felújításra szorul, de szerkezetileg stabil. Az ingatlanok ára attól függően változik majd, hogy milyen állapotban vannak és milyen mértékű felújítást igényelnek.

Az érdeklődőknek 5000 euró kauciót kell letétbe helyezniük ahhoz, hogy részt vehessenek az árverésen. Az érdeklődők a városháza hivatalos weboldalán találhatnak fényképeket és leírásokat a rendelkezésre álló házakról, valamint jelentkezési lapokat is letölthetnek. A jelentkezési határidő lejárta után lezárt borítékban helyezik el az ajánlatokat és egy bíró előtt bontják fel azokat.

Címlapkép forrása: Getty Images

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Holdblog

A Föld legnagyobb részvénytársasága

Kevés olyan közvetlen biológiai jellemzőt találunk, ami kiemelne minket a többi faj közül, leginkább fejlett kommunikációs képességeink tesznek minket azzá, amik vagyunk. Lehet minket, embere

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Főpolgármester-választás: Karácsony Gergely győzött, de új választás jöhet Budapest vezetéséért

Könyvelő

Könyvelő
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes online előadás

Miért a tőzsdei befektetést válasszam az állampapír helyett?

Online előadásunkon megvizsgáljuk a két befektetési formát, megtárgyaljuk az előnyeiket és a hátrányaikat, sorra vesszük mikor mibe érdemes fektetni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
új lakások