Előfizetői tartalom

Derült, napos idő köszönt a hazai lakáspiacra - Egy nagy rizikófaktor azért van

Mi minden vár a lakáspiacra 2021-ben? A legújabb ingatlanos podcast-ben Banai Ádámmal, az MNB lakáspiaci szakértőjével beszélgettünk a legkülönfélébb ármozgatókról, a kockázatokról, a lakásáfa és a felújítási támogatás hatásaiól. Az biztos, hogy az új programok hatalmas lökést adnak a keresletnek, fejlesztői oldalról pedig már most látható, hogy jelentősen több új projekt indul el idén, mint 2020-ban. A lakáspiacra nézve az is biztató, hogy a hitelezésben nincs visszaesés, és várhatóan addig nem is lesz, amíg a programok fent tudják tartani a keresleti kedvet. Egy rizikófaktor azonban van: vajon tudja a lépést tartani az építőipar a sok magán-, és céges megrendeléssel?

Íme néhány gondolat, amit Banai Ádámmal a podcastban részletesebben is átbeszélünk: Lesz még áresés? "Nagy árvisszaeséssel nem számolunk. Az előzetes adatok alapján az már visszaköszön, hogy tavaly a második negyedév ugyan rosszabb volt, de nem történt nagy zuhanás a lakóingatlanok árában. A jövőt illetően az látszik, hogy a szabályozói változások abszolút...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés