Előfizetői tartalom

Itt az újabb őrület: Az évszázad befektetése, vagy dotcom lufi újratöltve?

Túlzás nélkül állítható, hogy 2020 sztárbefektetései voltak a kannabisszal foglalkozó vállalatok részvényei, volt bőven híráramlás is a szektorral kapcsolatban, elég például az USA-szerte végigsöprő legalizációs hullámra, a különböző gyógyászati kutatásokra vagy a szektor nagyvállalatainak összeolvadására gondolni. A számtalan pozitív hír és történés hatására elképesztő ralit láthattunk a kannabisszal foglalkozó, tőzsdén jegyzett vállalatok részvényárfolyamaiban, azonban sokak szerint nincs még vége az árfolyamok emelkedésének, többek között erről is beszélgetett Mohos Kristóf, a Portfolio részvényelemzője Kardos Zsolttal, az Aegon Alapkezelő portfóliómenedzserével.

A mögöttünk álló szűk egy évben számos, a kannabisz szektor megítélését és jövőjét alapvetően meghatározó esemény történt elsősorban az Egyesült Államokban. Lehet itt gondolni például az akkor még alelnökjelölt Kamala Harris megnyilvánulására, miszerint Joe Bidennel karöltve országos szinten dekriminalizálnák a marihuána országos szintű fogyasztását, de Biden...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés