Előfizetői tartalom

Itt az “ingyen popcorn”, ami alaposan megváltoztathatja az életedet!

A január végén átélt, kisbefektetői spekuláció fűtötte short squeeze után sokáig nem hallhattunk a  hedge fundok által akkor rettegett subreddit, a wallstreetbets felől - egészen május végéig, amikor is az egyre harciasabb hangvételű kiírások közepette újra beindult a mémrészvények pumpálása, most azonban az első short squeeze során a másodhegedűs szerepét játszó, mozilánc-üzemeltető AMC került a reflektorfénybe. Elképesztő szárnyalást láthattunk a mémrészvénynél, és ami még érdekes a mostani helyzetben az az, hogy időközben alaposan kiszélesítették a látókörüket a kisbefektetők, újabb és újabb nevekkel bővült a mémrészvény-őrület. De mégis mi áll a mostani roham mögött, miért pont azok a részvények szárnyalnak amik, illetve befektetőként és elemzőként mit lehet egyáltalán kezdeni ezzel a helyzettel? Többek között ezekről beszélgetett Orosz Márton, a Portfolio Csoport tartalomfejlesztési igazgatója Mohos Kristóffal, a Portfolio részvényelemzőjével.

A január végi elképesztő short squeeze után sokáig "téli álmot aludtak" a wallstreetbetses kisbefektetők, sokan ragadtak be rendkívül magas árfolyamon vásárolt pozícióikba. Május végén azonban ismét beindult valami, egyre hangosabb lett az év elején még hedge fundok által rettegett felület, sorra érkeztek az újabb short squeeze-ért kiáltó top kommentek és ismét beindult...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés