Előfizetői tartalom

Már csak ez hiányzott: hatalmas lyuk tátong a nyugdíj- és egészségügyi kasszákban

A koronavírus-járvány hullámai, valamint a járvány okozta válság kezelése miatt jelentős deficitet termel az egészségbiztosítási- és a nyugdíjkassza ezekben az években. Farkas András nyugdíjszakértővel, Bodrogi József egészségügyi közgazdásszal és Dedák István közgazdásszal műsorunkban arról beszéltünk, hogy ez rövid távon milyen aktuális kihívások elé állítja a mindenkori kormányt és milyen intézkedések megtételére van mozgástere. A szakemberek megoldási javaslatokat is felvázolnak, amelyek rövid távon akár kezelhetik a kasszák megbillenésének problémáját, de közben a hosszú távú problémákkal is már most szembe kellene nézni.

Épp a napokban is zajlanak aktuális a magyarországi költségvetési fejlemények, a kormány ugyanis kihirdette, hogy 755 milliárd forintos kiadásbefagyasztást szeretne elérni a 2022-es költségvetésben az idén tervezett 350 milliárd forintos lefaragás után. Podcast extra adásunkban viszont nem a rövid távú államháztartási kihívásokkal foglalkoztunk (csak részben), hanem arról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés