Előfizetői tartalom

Megelőzték Budapestet a balatoni lakásárak – Sok vásárló gondolja úgy, hogy ez is a fővárosi agglomeráció

Portfolio
Olyan mértékben drágultak meg az elmúlt két évben a balatoni ingatlanok, hogy sok helyen a budapestit is megelőzték az árak. Egyre több a vízparti telkeken épülő társasház, amelyek árazása a budai kerületekkel vetekszik. Úgy tűnik, a vásárlók egy része a fővárosból kiszakadva második otthonaként vásárol itt lakást, sőt vannak, akik egyenesen a főváros agglomerációjaként beszélnek róla. Mennyi ennek a valóságalapja? Mit jelent ez a népszerűség az épülő lakások számában és azok árazásában? Hol érdemes Magyarországon nyaralót néznie annak, aki kisebb költségvetésből gazdálkodna? Többek között ezekről a kérdésekről beszélgetett Orosz Márton, a Portfolio heti podcastjának házigazdája Futó Péterrel, lapunk ingatlanpiaci elemzőjével.

Több lakás épül most Siófokon, mint bármelyik vidéki városunkban, miközben a balatoni lakásárak soha nem látott magasságokba kúsztak. Miért beszélnek egyre többen a Balatonról, mint a főváros agglomerációjáról? Van ennek bármi valóságalapja? Egyáltalán jó befektetés egy balatoni nyaraló? És ha nem a Balaton, akkor mi jöhet még szóba? A beszélgetés már meghallgatható...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés