Előfizetői tartalom

Eljött a fordulat a magyar inflációban? Innen nézve a 24,5% nem is olyan magas

Már meghallgatható a Portfolio Checklist pénteki műsora. A mai adás első részében szó volt arról, hogy bár a decemberi áremelkedés mértéke több évtizedes rekord, a 24,5%-os érték mégis szerényebb, mint amit az elemzők vártak. Ezzel párhuzamosan látszik, hogy folytatódott az alkalmazkodás a gazdaságban, ahogy a kereslet csökkenése is. A témáról Beke Károlyt, a Portfolio makrogazdasági elemzőjét kérdeztük. Az adás második részében arról beszéltünk, hogy az orosz védelmi minisztérium váratlanul hátrébb léptette az Armageddon tábornok néven is ismert Szergej Szurovikint. Mivel komoly hiba nem fűződik a nevéhez, most megy az ötletelés, hogy mi állhat a lefokozás mögött. Ezzel kapcsolatban Huszák Dániel, a Portfolio Globál rovatának vezető elemzője volt a vendégünk.

A műsor már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is: KÖVESS MINKET Címlapkép: GettyImages

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés