FONTOS Megjött a Standard and Poor's ítélete Magyarországról
 
Előfizetői tartalom

Háborút akadályozhatott meg a NATO Magyarország szomszédjában

Már meghallgatható a Portfolio Checklist szombati különkiadása, mely a szerb-koszovói konfliktusról szól. A műsorunk aktualitását az adja, hogy a szerb-koszovói konfliktus az elmúlt hónapokban ismét fellángolt, a szerb katonai alakulatok koszovói bevonulását csak a NATO tudta megakadályozni. A feszültség eszkalálódása mögött nagyhatalmi játszmák is feltűnnek, újabb frontot nyitva Oroszország és az USA között. Magyarország, amely az EU országai közül a legelkötelezettebben támogatja a Balkán euroatlanti integrációját – kissé ellentmondásosan – a nemzetközi politikában szokatlanul barátságtalan gesztussal fejezte ki, hogy a konfliktusban inkább Szerbia érdekeit képviseli. A háború kitörése jelenleg szinte elképzelhetetlen, ahogy a békekötés is, a felek a status quo fenntartására törekednek. A témával kapcsolatban Németh Ferenc, a Külügyi- és Külgazdasági Intézet kutatója volt a vendégünk, akivel a feszültség okairól, a globális játszmákról, valamint a konfliktus lehetséges forgatókönyveiről beszélgettünk.

A műsor már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is: KÖVESS MINKET A műsorban egyebek közt szó volt a következőkről: A szerb-koszovói konfliktus az ENSZ 1999-es határozatával és a NATO bevonulásával technikailag lezárult, valójában számos nyitott, és a mai napig szabályozatlan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés